Netopier na infekčnom oddelení

Netopiere sa už zobúdzajú. Svedčia o tom aj stále častejšie nálezy zatúlaných netopierov. Že sa môžu nájsť naozaj všade, svedčí aj posledný prípad. Pred dvoma dňami sa pri vchode na infekčnom oddelení v Banskej Bystrici objavil netopier. Keď aj na tretí deň stále zotrvával na svojom mieste, oslovila nás sestrička z nemocnice...

Netopiere sa už zobúdzajú. Svedčia o tom aj stále častejšie nálezy zatúlaných netopierov. Že sa môžu nájsť naozaj všade, svedčí aj posledný prípad. Pred dvoma dňami sa pri vchode na infekčnom oddelení v Banskej Bystrici objavil netopier. Keď aj na tretí deň stále zotrvával na svojom mieste, oslovila nás sestrička z nemocnice:

"Prosím vás čo máme robiť? Už dva dni vedľa vchodu do budovy je na stene prichytený netopier. Musíme vedľa neho chodiť do práce. Na nič nereaguje. Nikto z personálu ho nechce chytať. Všetci máme pred ním rešpekt... Poraďte ako ho premiestniť. Vďaka, sestrička z infekčného."

Našli sme ho na spodnej časti schodiska. Bol to ako obvykle raniak hrdzavý. Trochu bol v šoku, ale vyzeral byť v dobrej kondícii. Pravdepodobne sa nevedel dostať z úzkych priestorov, kde náhodou uviazol. Tento druh lieta rýchlo v otvorených biotopoch a nedokáže lietať v úzkych miestnostiach. Bol prenesený na Správu NAPANT do tmavej miestnosti s možnosťou bezproblémového odletu. Za posledný týždeň je to už druhý prípad zatúlaného raniaka v Banskej Bystrici.

Peťo Bačkor