Tábor SON už budúci víkend

Tábor SON patrí k tradičnému stretnutiu členov a sympatizantov, odborníkov i priateľov..Pridajte sa k nám...

Termín: 25. - 26.ho apríla

Miesto konania: vybrané lokality v Revúckej vrchovine

Cieľ akcie: stretnúť sa so známymi i neznámymi, vyskúšať si výskumnú a ochranársku činnosť - rozpoznávať druhy netopierov, spôsoby manipulácie s jedincami pri odchytoch, rozoznávanie hlasových prejavov, realizácia telemetrického výskumu atď.

Ubytovanie: Informačné centrum správy NP Muránska planina v obci Muráň. Centrum má 4 izby spolu 16 postelí - treba rátať so spaním v skupinách po jednotlivých izbách, ak nás bude viac, tak v spacákoch na karimatkách. Toto ubytovanie je hradené správou NP MP ako partnera SON v rámci projektu GEF. Zajednané sú dve noci (z piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu).

Program: 25.ho (piatok) začneme večernými odchytmi, príchod v priebehu dňa je ľubovoľný. Do terénu sa začneme chystať okolo 18:00-19:00. 26.ho (sobota) od cca 9:00 bude prebiehať školenie v spoločenskej miestnosti informačného strediska Muráň (prezentácia k determinácii druhov, praktické skúsenosti k detektoringu, diskusia..). Poobedný program bude viacmenej voľný..Večer budú prebiehať opäť odchyty a určovanie druhov v teréne.

Prihlásených je už približne 20 účastníkov. Môžme prijať ešte 5 vážnych záujemcov. goblin.denn@gmail.com, 0902 815 812

Denisa Lobbová