Už 3. Noc netopierov v Sabinove je úspešne za nami

Veľmi pútavú prezentáciu o tom čím sú zaujímavé netopiere, aké sú tajomstvá ich života, ako ich chrániť a pomôcť im prezentoval Miro Fulín.

Už 3. Noc netopierov v Sabinove je úspešne za nami

Dňa 6.9.2019 sa v Sabinove v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom Sabinov a Spoločnosťou pre ochranu netopierov konala už 3. Noc netopierov.  Účastníci sa mali možnosť dozvedieť  zaujímavé informácie z práce chiropterológa v teréne počas sčítania letných kolónií v sakrálnych stavbách alebo počas zimného sčítania v starých banských dielach a jaskyniach.
Prítomní boli upozornení na zásady, ktoré je potrebné v záujme ochrany netopierov dodržať pri zatepľovaní panelových domov a ako postupovať v prípade ak sa vám do bytu dostane netopier.
Po prezentácii, ktorá bola v Kultúrnom centre na Korze, sme sa presunuli do blízkej záhrady pri Evanjelickom kostole. Tam sme vypustili niekoľko jedincov Pipistrellus  pipistrellus a 1 jedinca Myotis brandtii. Počas vypúšťania netopierov prebiehala beseda s účastníkmi s odpoveďami na ich početné otázky.
Podujatia sa zúčastnilo okolo 50 občanov mesta a nás teší, že polovicu tvorili deti, ktoré veríme, že si odniesli zážitky,  na ktoré budú dlho spomínať. Ostáva nám už len tešiť sa na ďalší ročník v budúcom roku.

Túto Noc netopierov realizovali Miroslav Fulín a Stanislav Greš, za čo im patrí veľká vďaka.  
Autorom fotografií je Ján Stračiak DiamondArt

n

13.09.2019 - 02:15 Neviem ako dopadol , videl som ho potom neohrabane liezt pod inym oknom , svietilo na neho slnko.

Denisa Lobbová

12.09.2019 - 13:21 Dobrý deň, ďakujeme za info. Sme radi, že sa Vám podarilo netopiera zachrániť.

n

11.09.2019 - 11:26 V Nitre som nasiel netopiera v kute pri okne. Na ruku sa sam prichytil a za par minut odletel . Asi bol iba podchladeny.