Letné netopierárske tábory podporené fondom Visegrad

Visegrádsky grant nám pomohol zorganizovať netopierárske letné tábory a tréningy pre verejnosť. Pri tejto príležitosti sme zodpovedali malým aj veľkým účastníkom množstvo otázok o živote netopierov priamo v teréne.

Letné netopierárske tábory podporené fondom Visegrad

Uplynulé leto sme pracovali naplno! V spolupráci s projektovými partnermi sme zorganizovali 4 medzinárodné letné tábory a 2 tréningy zamerané na výskum a ochranu netopierov. Verejnosť tak mala možnosť zoznámiť sa s činnosťami, ktoré vykonávajú odborníci na netopiere- chiropterológovia. Tábory sa konali v štyroch krajinách - na Slovensku, v Maďarsku, Poľsku a Bosne a Hercegovine. Desiatky odborníkov a iných záujemcov sa zúčastnili aktivít, ako sú odchyty netopierov do nárazových sietí, zaznamenávanie preletov pomocou ultrazvukových detektorov, kontroly letných úkrytov v budovách a dokonca aj realizácie praktických opatrení na ochranu letných kolónií v podkroviach.
V kolektíve skvelých ľudí sme prežili nezabudnuteľné chvíle a zároveň pomohli chrániť netopiere.
Veríme, že podobnú činnosť si budeme môcť zopakovať aj v nasledujúcich rokoch.
Správy z letných táborov 2018 si môžte prezrieť aj na projektovej podstránke Visegrad grant tu: "Let´s be friendly to bats together".
Ak sa Vám páči naša činnosť, podporte nás! Získané prostriedky budú využité na pomoc netopierom.
ĎAKUJEME!